Over 1000 mennesker besøkte årets julemarked på Hjembu. Det merktes på omsetningen, som var høyere enn noe tidligere julemarked på gården.
– Alt solgte bedre enn noen gang. Mat, juletrær, julenek og gaver. Det var helt kaos, forteller Lars Sveen.
Og det kunne blitt enda mer salg om været hadde vært på arrangørens side.
– Etter hvert ble det veldig glatt, så mesteparten av det vi solgte gikk unna i løpet av de tre første timene.

Mange utenfra
Hjembu har sin faste skare av risørfolk som kommer for å handle julematen under markedet. I år merket Lars Sveen at det var flere som kom kjørende fra andre steder.
– Vi hadde mange fra både Arendal og Telemark. Så stort var trykket at vi beklageligvis gikk tom for urøkt pinnekjøtt, og det var ikke mer enn seks medisterpølser tilbake da markedet stengte.
Samarbeidet med Risør Fiskemottak, som gjorde at også de sto med salgsbod på markedet, falt også i smak hos publikum.
– De var så fornøyd at de gjerne ville gjøre det til en tradisjon å stå på vårt julemarked med sine produkter.

Viktig marked
For gården er julemarkedet viktig både ved at man jo har en god omsetning, men også ved at det gir god publisitet som Hjembu drar nytte av resten av året. Derfor vil Lars Sveen utvikle markedet videre til å bli enda mer publikumsvennlig.
– Spesielt for barna. Neste år vil vi sette opp en lavvo, og ha flere dyr. I år ble det for glatt for ponniridning, men vi hadde dyr som barna kunne klappe. Neste år skal vi nesten ha en liten dyrehage, for det er viktig at ungene får muligheten til å klappe dyr når de er på gårdsbesøk.
Og publikums tilbakemeldinger tyder på at mye gjøres riktig rundt markedet.
– Vi får veldig mange positive tilbakemeldinger, og det setter vi veldig pris på.

Rundt hos andre
I tillegg til sitt eget julemarked har Hjembu også vært med på andres markeder i tiden før jul. Senest lørdag gikk turen til nabokommunen.
– Lørdag sto vi på Lyngør Handelshus for femte år på rad. Også der var det godt med folk, så vi doblet omsetningen fra i fjor. Så nå er vi godt i gang med å produsere flere varer slik at vi har til gårdsbutikken også den siste uka før jul, avslutter en fornøyd Lars Sveen.